Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Публикации

26 Май 08, 08:10 / Автор: Марин Станев - Председател на Съюза на българските избиратели
"ИДЕИТЕ" на президента Георги Първанов
Тъкмо на време идват "идеите " на президента Първанов и сие! Само, че те не са идеи за промяна в политическата система, а поредното лицемерие и манипулация! Целта е да продължи господството на наложеното партийно-олигархично статукво и агонията на българското общество.
 

"ИДЕИТЕ"
на президента Георги Първанов за реформа на избирателната и партийната система!!!

БСП ги приветства по принцип!
НДСВ реагира сдържано. Смятат, че Първанов провежда "артилерийска подготовка" за засилване на президентската власт и постепенна промяна на държавното устройство.
Дясната ръка на Доган, Йордан Цонев от ДПС се обяви срещу мажоритарния вот, защото купувачите на гласове щели да бъдат улеснени!Обаче подкрепи идеята за референдумите.
Лидерът на СДС Пламен Юруков подкрепя идеята президентът да има право да свиква референдуми, които да имат задължителен характер. Смята, че трябва да има повече пряка демокрация!
Между 10 и 20 февруари 2008 щяло да се проведе Консултативен съвет при президента, в който ще участват лидерите на всички парламентарно представени партии, където ще бъдат обсъдени вариантите за промяна на избирателната система.Отново тези които са на власт, ще “умуват” как да променят правилата за вземане на власт!!!
А КЪДЕ СМЕ НИЕ – ИЗБИРАТЕЛИТЕ ???Тези, които уж даваме власт? Тези, които уж имаме право да избираме по своя воля и дълбоко вътрешно убеждение? Тези, които изразяваме народните интереси ?!Това ли е новото лице на демокрацията след 18 години “преход”? Същите хора и политически субекти, които 18 години щедро обещаваха демокрация, справедливост, свобода и благоденствие, а в същото време безконтролно формираха и осъществяваха цялата власт в държавата единствено съобразно собствените си идеологически, икономически и тясно партийни интереси! Същите, които превърнаха властта в благодатно средство за лично забогатяване и престъпно ограбване на българския народ! Същите, които брутално и безцеремонно наложиха диктатура на олигархична основа!
Не е ли очевадно! Демонстрираният от тях модел на “демократизъм” със своя цинизъм е без аналог в света! За 18 години нито едно всенародно обсъждане, нито едно допитване до народа, нито един референдум! Управляващите парламентарни мнозинства и правителствата им приемаха закони, с които грубо и безцеремонно потъпкваха Конституцията и властвуваха със самочувствието на недосегаеми! А към българските избиратели, към суверена в българската държава, се отнасяха и продължават да се отнасят като към безлична маса от хора наричайки ги пренебрежително “гласоподаватели” или “електорат”! Целенасочено превърнаха исконното човешко и гражданско право на избор в хазарт! Ярък пример за това са наскоро проведените избори за кметове и общински съветници. И на тези избори “идеолозите” на съвременната българска демокрация демонстрираха, че днес цялата държавна власт нито произтича, нито се осъществява от народа; че днес държавата не принадлежи на българските граждани; че политическата система на България и действащата в момента избирателна система произвежда управление, което не е нито по волята, нито за интересите на хората! Тя е тяхна рожба и перфектно работи единствено за техните интереси!И изведнъж същите тези “творци” на демокрацията в България решително преминават на варианта “ела Вълчо изяш ме”! Ще ПРОМЕНЯТ това, което сами са сътворили!Ще секат клона, на който си стоят в блаженство?!
И ТОВА АКО НЕ Е ГАВРА? ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!
Какво ли ги е уплашило!?
Ниската избирателна активност? Едва ли. Отвращението на хората от “политиците”? Или пък факта, че след местните избори във властта влязоха сили, за които не бяха чували и не бяха ги виждали в действие. Вероятно “политиците” от управляващите партии са осъзнали, че много скоро собствената им система ще рухне и ще изтърват властта и благинката от нея? Пък и то си е страшничко, на много места традиционните партии са изметени от местни парламенти. Партийната форма на организация и управление вече не е така ефективна и популярна сред хората! Ами ако се случи нещо такова и на национално ниво? Ами ако тези, които дават власт вземат та се самоорганизират и си поискат ВЛАСТТА обратно?
Така, че тъкмо на време идват "идеите " на президента Първанов и сие! Само, че те не са идеи за промяна в политическата система, а поредното лицемерие и манипулация!
Целта е
да продължи господството на наложеното партийно-олигархично статукво и агонията на българското общество. Да не се допусне зараждане, утвърждаване и развитие на независимо от тях самоорганизиращо се гражданско общество в основото на което да стои Съюз на тези, които дават власт - избирателите. Много е изгодно Ние, избирателите, да си останем само “гласоподаватели”! Да нямаме реални избирателни права и да продължаваме да даваме или продаваме своя глас за вече избраното от властващата олигархия.
ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ?
НЕ, АКО ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ПРЕДЛАГАНАТА ДНЕС ПОЛИТИЧЕСКА КОЗМЕТИКА И ПОВЕДЕМ БОРБА ЗА РЕАЛНА ПРОМЯНА В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ! ПРОМЯНА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО, НА НАШАТА ДЪРЖАВА!
ПРОМЯНАТА, която желаем и към, която се стремим е сложен и качествено дълбок процес в обществените отношения. Изисква съзнателното участие ако не на цялото то на по-голямата част от обществото. Така, че нито личности като президента Първанов, нито отделни партийни лидери, нито старите или нови политически партии биха могли да осъществят тази промяна без активното участие на гражданското общество.

Време е да се разбере и да се знае:
Който дава може и да отнема! Въпрос на интерес!


Председател на Съюза на българските избиратели: Марин Станев



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.682