Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Документи

26 Май 08, 08:28 / Автор: Съюз на българските избиратели
ДЕКЛАРАЦИЯ на Съюза на Българските избиратели
ВОТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЗА ИЗБОР НА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ 2007 ГОДИНА Е НЕ ДЕЙСТВИТЕЛЕН!

ДЕКЛАРАЦИЯ
на Съюза на българските избиратели
 

И изборите за кметове и общински съветници 2007 година вече са в уникалната, не повторима и непроменеща се във времето българска политическа история, още от времето на Дочоолу и Гочоолу! Браво на нас българите! А казват че англичаните са най-консервативни!
Резултатите и от тези избори ясно и категорично показват:
Първо, че цялата държавна власт в Р. България произтича не от целокупния български народ, а от манипулирано, партийно-идеологически обвързано и социално-икономически зависимо малцинство представляващо едва 25 - 30 % от българите имащи избирателни права!
Второ, че властващата партийно-политическа и икономическа олигархия в България си е присвоила противо конституционно правото да осъществява народния суверенитет! Тя, безконтролно в съответствие само със собствените си корпоративни и тясно партийни интереси определя правилата и стратегията за формиране и реализацията на цялата политическа власт в държавата!
Трето, че изборите 2007 година се организираха и проведоха със закон, който противоречи на Чл. 6 ал.2 от Конституцията, където “Всички граждани са равни пред закона” и “ Не се допускат никакви ограничения на права или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние”. Със закона се наложиха ограничения и привилегии като:
- Избиращият няма право нито на мнение, нито на участие в обсъждането и съставянето на правилата на собственият си избор. Два месеца преди приемането на Закона за местните избори 2007 година Съюзът на българските избиратели се опита чрез Отворено писмо-протест до Президента на Р.България, Конституционния съд на Р.България, 40-то Народно събрание на Р.България и българските медии, да поиска изменения в това направление, но…!!!
- Правилата /закона/ за избора е било и си остава дело на тези, които са на власт и "искат" власт!
- Избирателите и техните граждански организации нямат право и не участвуват ефективно в организацията, контрола и осъществяването на собствения им вот. Това е привилегия на управляващите парламентарно представени партии.
- Съставът на избирателните комисии е само от представители на парламентарно представени партии.
- Гражданите и гражданските политически субекти не са равно поставени с партийните политически субекти за участие в изборите;
- За кандидатурите представени от граждански сдружения и издигнати от инициативни комитети по чл.35 от Закона за местните избори преднамерено се изисква подписка с подробни лични данни, което е нарушение на Конституцията и закона за защита на личните данни на гражданите и възпрепятства свободно и равно поставено участие в изборите;
- За партийно представените кандидатури не се изисква това!
- Гражданите с двойно гражданство ползват привилегировано правото на глас за властта без да плащат данъци на българската държава;
- Допускането на явлението “изборен туризъм” реално създаде условия за осъществяването на чисто етнически вот!
- В същото време, по силата на въведения принцип на уседналост българските граждани в имиграция, на работа или учащи в други страни са лишени от правото на глас и участие в изборите. Лишени са от право да избират и да бъдат избирани!
- Масовата и безпрепятствена покупко-продажба на гласове, пищните и скъпо струващи предизборни кампании, демонстрирането на неограничени финансови възможности при провеждането им е привилегия и ограничение по признака “имуществено състояние на гражданите и политическите субекти;
Четвърто, че изборът на гласуващите български граждани не беше таен! Наличието на прозрачни и предварително маркирани бюлетини наруши това конституционно изискване и създаде възможности за манипулиране на дадения вот.
Пето, въпреки, че ”Никой няма право чрез насилие, измама, заплашване или друг незаконен начин да пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран …То : “изборния туризъм”; масовата покупко-продажбата на гласове; неравностоения достъп до средствата за масова информация чрез финансови ограничения; подправянето на резултатите от изборите /изборните протоколи/; наличието на умишлено създадени недействителни и допълнително прибавяни бюлетини; предварителното набиране на подписи преди регистрацията на инициативните комитети; показната “охрана” на изборите и на кандидати за кметове от частни охранителни фирми; използването на служебно положение и зависимостта от работодатели; и пр. средства и методи за манипулации и сплашване са демонстрация за преднамереното нарушаване на това конституционно право.
Шесто, че липсата на наказателен вот или на квота осигуряваща над 50 %-ва избирателна активност, целенасочено осигурява и утвърждава властта на олигархия в България.
Седмо, че Изборът не е дело на избиращите! Изборът не е свободно волеизявление на българските избиратели! Че "Изборът" в България е наложен в противоречие с върховния закон Конституцията!
Съюзът на българските избиратели като право защитна организация, която защитава конституционните права на българските граждани и устоява вота на избирателите в съответствие с тяхната воля и интереси, на основание Чл.5 (1) “Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат” СЧИТА, ЧЕ ВОТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЗА ИЗБОР НА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ 2007 ГОДИНА Е НЕ ДЕЙСТВИТЕЛЕН!

Председател на СБИ: Марин Станев


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7589