Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Актуалното днес

Вземи в gLOG
19 Февруари 10, 15:00 / Автор: Марин Станев
ОМРЪЗНА НИ!!! Отворено писмо до Народните представители в НС от 27-ми Старозагорски избирателен район
Омръзна ни тази мръсна и престъпна игра с живота и здравето на над 350000 граждани на Република България от Сторозагорска област!

 

ОМРЪЗНА НИ!!!

Чрез Председателя на 41-то Народно събрание на България,

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 ДО

НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В 41-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ

от 27- ми Старозагорски избирателен район.

 Уважаеми дами и господа Народни представители,

ОМРЪЗНА НИ!!! Омръзна ни тази мръсна и престъпна игра с живота и здравето на над 350000 граждани на Република България от Сторозагорска област!

Стига! Вече осма година страх, несигурност и непоносим психически тормоз от непрестанното “обгазяване” и химическо замърсяване на околната среда в която живеем! Този очеваден факт, наречен “феномен” не се отрича вече от трето Правителство на България! Не се отрича, но не се и разкрива виновника! Няма разследване, няма истина, няма съд, няма възмездие за страданията, няма отговорни за този екологичен геноцид! ИМА само добре премислен и перфектно изпълняван план-сценарий за безхаберие, безотговорност и манипулиране, същността на който е: пробутай в публичното пространство “компетентни” насоки за източника в стил – ТЕЦ-вете са, не са ТЕЦ-вете; Полигона е, не е Полигона, разделяй, противопоставяй и …владей положението! Така правиха 39-то НС и правителството на Симеон Сакскобурготски, 40-то НС и правителството на Сергей Станишев, така правите и Вие от 41-то НС и Правителството на Бойко Борисов! И Вие ревностно започнахте да “доказвате” , че “на полигона в Змеево всичко е спокойно”!!! Дори “широко, широко го отворихте” за гражданите за да видят, че няма нищо опасно и няма виновни! И Вие започнахте “научно” да доказвате уникалните инверсии за появата на това феноменално “природно” явление - обгазяването! Нещо повече, препоръчвате ни да ограничим използването на автомобилите и твърдите горива за отопление ако искаме да дишаме чист въздух и да сме здрави!

ДО КОГА??? До кога ще ни лашкате в този омагьосан кръговрат без истината? До кога ще протакате във времето? До кога упорито ще се отказва финансиране на пълен скрининг за установяване здравния статус на населението от Старозагорска област следствие на обгазяването и химическото замърсяване? На кого и нужно станалото от 2002, 2004, 2006…години за да се забрави!? Чий интерес защитавате? Чия воля изпълнявате?

Съгласно българската Конституция, “народните представители представляват… своите избиратели…”! И ако това представителство не е съвместимо с волята и интересите на избирателите пак в съответствие с Конституцията, чл. 72, ал.1 “Правомощията на Народните представители се прекратяват предсрочно при:

- “установяване на неизбираемост или несъвместимост” /т.3/.

Съюзът на българските избиратели е организация, която защитава конституционните права на българските граждани и устоява вота на избирателите в съответствие с тяхната воля и интереси.

За съжаление вече осма година Няма истина!!! Няма съд !!! Няма виновни!!! Няма възмездие за човешките страдания!!!

По същество Българската държава ОТКАЗВА ДА ТЪРСИ ИСТИНАТА И ВИНОВНИТЕ ЗА НАЛОЖЕНИЯ ЕКО ГЕНОЦИД НА НАД 350 000 ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Съвместно с други не правителствени организации и граждански сдружения, последователно от 2002 г. до ден днешен полага неимоверно големи усилия с цивилизовани и законосъобразни средства да накара държавата и нейните институции своевременно да изпълнят своите задължения в съответствие с българската Конституция, както и да се спазят международните изисквания за правата на човека.

Не зависимо от коя партия сте, Вие сте Народни представители в законодателната институция на България по наша воля и заради нашите интереси! Изпълнете длъжността си!

Като право защитници ДЛЪЖНИ СМЕ да заявим за пореден път и пред Вас:

НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ СА:

Да спре най-после екологичния геноцид на населението на Старозагорска област;

Да се разкрие криминалния престъпник и да бъде осъден за геноцид;

Да узнаем цялата истината за това, какво точно става на територията на Старозагорска област след 2002 година;

И изключително важно, да знаем истината за нашето и на поколението ни здраве след толкова дълга химическа интервенция.

НАШАТА ВОЛЯ Е:

СПЕШНО, не по-късно от 25 март 2010 година да се осигурят финансови средства и да започне провеждането на пълни медицински изследвания за установяване здравния статус на населението в общините Стара Загора, Казанлък, Мъглиж, Павел баня и особено на селата близо до военния полигон Змеево.

В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ:

ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДПИСКА С ИСКАНЕ ЗА СНЕМАНЕ ВОТА НА ДОВЕРИЕ И ОТЗОВОВАНЕТО ВИ КАТО НАШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!

 

19.02.2010 г.

Съюз на българските избиратели

Председател: /п/ Марин Станев

ДО СЕГА ОБГАЗЯВАНЕ ИМА, ВИНОВНИ НЯМА!!! ЗА НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ И ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ДО КАТО НЕ ДОКАЖЕТЕ ОБРАТНОТО, КАТО ЗАЩИТИТЕ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И ИЗПЪЛНИТЕ НАШАТА ВОЛЯ!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.016