Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Публикации

30 Март 07, 10:44 / Автор: Марин Станев - Председател на Съюза на българските избиратели
До Българските избиратели, Президента на Р.България и Централната избирателна комисия

До Българските избиратели,

Президента на Република България и

Централната избирателна комисия!

 

 

 

 

            ВЛАСТТА в България отдавна е благодатно средство за забогатяване и престъпно реализиране на лични, корпоративни и прочие интереси. Станахме свидетели как за седемнадесет години партийно-политическата върхушка, наричаща себе си “политическа класа” целенасочено и методично ограби българския народ и позорно постави държавата на колене пред своите и чуждите интереси използвайки ВЛАСТТА! Властта дадена им УЖ за ДЕМОКРАЦИЯ и благоденствие на същия този български народ!

          Демонстрираният от нея модел на “демократизъм” обаче, със своя цинизъм е без аналог в света. От една страна големи обещания за демокрация и справедливост, а от друга нито едно всенародно обсъждане, нито едно допитване до народа, нито един референдум при решаването на изключително важни и съдбовни въпроси за българското обществото и за българската държава. Управляващите парламентарни мнозинства и правителствата им грубо и безцеремонно потъпкват народния суверенитет и безконтролно формират и осъществяват цялата власт в държавата, съобразно собствените си идеологически, икономически, корпоративни и тясно партийни интереси А българските избиратели, суверенът в българската държава, чрез манипулации, икономически и политически диктат превърнаха в безлична маса от хора пренебрежително наричани “гласоподаватели” или “електорат”!

              Никога българските граждани не са имали и нямат възможност реално да избират. Те дори нямат право на мнение за това: дали да бъде социализъм или капитализъм; дали да бъде монархия или демокрация; дали да сме във Вършавския или в НАТО; дали да сме в СССР или в ЕС; дали да се кланяме на дядо Иван или на чичо Сам…!

             Българските граждани нямат реални избирателни права! Те не избират! Те “гласуват”! Те са “гласоподаватели”! Те дават или продават на робска безценица своя глас за вече избраното от “гениалните” партийни лидери, от самата политическа класа!

               За съжаление и през последните седемнадесет години “ИЗБОРЪТ” на гражданите на България, беше и си остава изборът на властващата партийно-политическа олигархия.

               В условията на сегашното статукво дори масовият отказ от гласуване като израз на протест срещу системата не смущава олигарсите! Това в никакъв случай не се възприема като НАКАЗАТЕЛЕН или ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ! Защото ТЯ, партийно-политическата олигархия, разполага с реална икономическа и политическа власт, с огромна машина за манипулации и по армейски подчинен “твърд електорат”. Така, че си осигурява властовите позиции, и тогава когато за избраното от нея са гласували не повече от 15-20 % от имащите право на глас!

               Примери – МНОГО!!!

              Имаме “народно представителство” в 40 –тото Народно събрание с гласовете на 25-30 % от избирателите!!! Имаме Президент на “целият български народ “ с гласовете на едва 20 - 25 % от българските граждани имащи право на глас!!! Управлява ни коалиция, за която въобще българския избирател не се е произнесъл!!! ТОВА Е ! Превърнаха изборите в хазарт и наложиха статукво на политически и икономически диктат! Отнеха правото на българският народ да бъде СУВЕРЕНЪТ в собствената си държава!

              Показателни в това отношение са подходът и подготовката за провеждане на първите в България избори за представителство в Европейския парламент.

               Съгласно Договорът от Рим-1957 г., Европейския парламент се избира от гражданите на държавите обединени в Европейската общност и представлява техните интереси. По смисъла на приетия закон обаче , българското представителство в европарламента няма да бъде нито народно, нито гражданско, а брутално наложено от управляващите типично партийно представителство! Представителство на статуквото!

               Българските граждани и техните граждански структури преднамерено отново са неравно поставени и дискриминирани, защото и този закон осигурява привилегии по партиен, социален, имуществен, та дори и по етнически признак !!! Нещо повече, със този закон статуквото си осигурява местата в Европейския парламент защото отново преднамерено не е определен статута на един масов отказ от гласуване! И отново не допуска избирателите да участвуват пряко, както в определянето на правилата за даване на вота, така и в организирането, провеждането и контрола на изборния процес. Отново правото за това е предоставено на тези, които са на власт и искат власт!

             Тогава, ще има ли реално гражданско представителство България в Европейския парламент ако 60 - 70 % от имащите право на глас български граждани не гласуват??? Кой ще ги представлява и ще защитава националните интереси на българите??? Същите тези партийци ли, които за седемнадесет години доказаха обратното, че не им пука нито за България, нито за интересите на българските граждани!?!?!?

 

 

 

               Съюзът на българските избиратели като организация, която защитава избирателните права на българските граждани, независимо от тяхната партийна , идеологическа, религиозна, етническа и полова принадлежност за пореден път остро и категорично протестира срещу политическата диктатура и поредното грубо и безцеремонно потъпкване на народния суверенитет!

              Протестирали сме и ще протестираме писмено пред всички български и международни институции! Но днес ПРИЗОВАВАМЕ, протестът да бъде масов, като превърнем ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ в ГРАЖДАНСКИ РЕФЕРЕНДУМ - “ЗА” или “ПРОТИВ” статуквото; за ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА на България и българския народ?

 

 

 

                 И в това отношение:

               Първо, да гласуваме по съвест и с отговорност. Не “ЗА” или “ПРОТИВ” членството ни в Европейския съюз, а “ЗА” или “ПРОТИВ” това, кой да ни представлява в него! “ЗА” или ПРОТИВ” наложеното статукво.

                Второ, гласуването “ПРОТИВ” статуквото да се регистрира: с бяла или невалидна бюлетина; с писмен отказ от гласуване саморъчно отбелязан в избирателните списъци пред избирателната комисия или предварително внесена в Районната избирателна комисия декларация и надлежно получен входящ номер.

                 Трето, Национална подписка с искане:

- за пряк граждански контрол чрез Съюза на българските избиратели при подготовката, провеждането и установяване на резултатите от изборите;

- изборите да се касират /обявят за невалидни/ ако се установи, обща неизбираемост. Което означава, че повече от 50% от избирателите не са съгласни с наложеното им представителство в Европарламента изразено с гласуване “ПРОТИВ” , с писмен или мълчалив отказ от гласуване.

                  Гласуването е право, задължение и отговорност.

Отговорност за това, дали да продължим робското си съществуване или най-после решително да въстанем срещу собственото си безразличие и примиренчество.

Отговорност за това, да осъзнаем силата си като НАРОД, като СУВЕРЕН за дълбока и благополучна промяна. Промяна за реална демокрация в организирано гражданско общество! Промяна, където България и интересите на нейните граждани са над всичко! Над партийните, над идеологическите, над етническите, над религиозните, над олигархичните…Промяна за Национално единение основано на РОДОЛЮБИЕ, ДОСТОЙНСТВО и ЧЕСТ!

ИДВАТ ИЗБОРИ!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СМЕ СВОБОДНИ!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ СЕБЕ СИ И БЪЛГАРИЯ!

“ЗА” или “ПРОТИВ” – решавате ВИЕ!

 

 Марин Станев - Председател на СБИ

                                           ОБРЪЩЕНИЕ

         КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО:

Идват избори за това - кой да представлява България в Европейския парламент?

Съгласно Договора от Рим-1957 г., Европейския парламент се избира от гражданите на държавите обединени в Европейската общност и представлява техните интереси.Да, но по смисъла на приетият в България закон за избиране на представители в Европарламента българското представителство няма да бъде нито народно, нито гражданско, а типично партийно представителство! Представителство на наложеното с политически и икономически диктат статукво!

Защо ли? Ами защото българските граждани никога не са имали и нямат възможност реално да избират. Те не избират! Те “гласуват”! Те са “гласоподаватели”! Те дават или продават на робска безценица своя глас за вече избраното от “гениалните” партийни лидери, от самата политическа класа! Те дори не са имали и нямат право на мнение за това: дали да бъде социализъм или капитализъм; дали да бъде монархия или демокрация; дали да сме във Вършавския или в НАТО; дали да сме в СССР или в ЕС; дали да се кланяме на дядо Иван или на чичо Сам…!

Така е, винаги “ИЗБОРЪТ” на гражданите на България, е бил и си остава изборът на властващата партийно-политическа олигархия дори и тогава когато за избраното от нея са гласували не повече от 15-20 % от имащите право на глас! Защото ТЯ, партийно-политическата олигархия, разполага с реална икономическа и политическа власт за насилие, с огромна машина за манипулации и по армейски подчинен “твърд електорат”.

Примери – МНОГО!

Днес имаме Народно събрание с гласовете на 25-30 % от избирателите! Имаме Президент на “целият български народ “ с гласовете на едва 15 – 20 % от българските граждани имащи право на глас! Управлява ни коалиция, за която въобще българския избирател не се е произнесъл!

ТОВА Е ! И сега когато България вече е член на Европейския съюз, управляващата олигархия отново със закон си осигурява властовите позиции в Европарламента дори и тогава ако над 60 % от българските “гласоподаватели” не гласуват! Първо, защото с този закон освен , че дискриминира българските граждани и техните граждански структури си присвоява куп привилегии по партиен, социален, имуществен, та дори и по етнически признак !!!

Второ, преднамерено не определен статута на един масов отказ от гласуване!

И трето, отново не допуска избирателите да участвуват пряко, както в определянето на правилата за даване на вота, така и в организирането, провеждането и контрола на изборния процес.

Логично идва въпросът – може ли един масов отказ на българските граждани да упражнят правото си на гласуване да се въэприеме като СВОЕОБРАЗЕН ГРАЖДАНСКИ РЕФЕРЕНДУМ - “ЗА” или “ПРОТИВ” статуквото;

Като вот на недоверие към управляващата парнийно-политическа върхушка!

Като протест срещу наложената партийно-политическа система на управление на българското общество!

И още нещо много важно, ако стане така, следва ли ние българските избиратели чрез една право защитна организация като Съюз на българските избиратели да протестираме пред европейските прово защитни институции за грубо потъпкване на народният ни суверенитет?

ДУМАТА ИМАТЕ ВИЕ!

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1048