Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Публикации

02 Юни 07, 16:26 / Автор: Марин Станев
Публично питане до Гл.прокурор Велчев
До кога в този омагьосан кръг - няма истина, няма съд, няма виновни?

    

 

Копие: До Българските медии

             До Гражданите на Старозагорска област

                Уважаеми г-н Велчев,

                На 13.04.2007 година с тревога и огромна надежда Съюзът на българските избиратели като право защитна организация СЕ ЖАЛВАХМЕ пред Вас, Главния прокурор на Р.България за това, че в продължение на три години населението на Старозагорска област непрекъснато е подложено на непоносим химически терор и психически стрес, и че българската държава в лицето на министър-председателите Симеон Сакскобургодски и Сергей Станишев проявява престъпно безхаберие относно решаването на този проблем; както и за това, че въпреки нашата жалба и настойчиви искания пред Окръжна прокуратура Стара Загора и вашия предшественик Главния прокурор Филчев, все още няма доказана чрез българския съд истината за така нареченото обгазяване и все още няма осъдени виновници за преднамерено осъществяване на този еко геноцид!

             ИСКАХМЕ, Вие като главен прокурор на Републиката, въз основа на писмените твърдения на най-авторитетните и отговорни институции в Р. България, Президента на Р.България, 39-то и 40-то Народно събрание, Правителство на Симеон Сакскобургодски, Правителство на Сергей Станишев, МОСВ и лично министрите Арсенова и Чакъров, експертите на БАН , експертите и изследванията на РОСВ гр. Стара Загора и пр. и пр. други специалисти, че “…основен източник на замърсяването, довело до регистрираните превишения на праговата стойност за серен диоксид в Старозагорска област през…2004 г. и 2005 г. са емисиите от трите ТЕЦ в Енергийния комплекс Марица Изток /ТЕЦ Марица Изток 2, ТЕЦ Марица Изток 3 и “Брикел” ЕАД/…срещу собствениците и изпълнителните директори на тези предприятия да бъде образувано наказателно съдебно дело и да бъдат признати за виновни затова, че със своите управленчески решения, със своите действия по тяхната реализация и /или/ със своето бездействие умишлено са: нарушили законовите изисквания за безопасна експлоатация на своите предприятия; допуснали са системно химическо обгазяване, замърсяване и интоксикация на територията на Старозагорска област; предизвикали са отрицателни изменения в качеството на околната среда, с което реално са поставили над 350 000 души, населяващи тази територия в такива условия на живот, които водят не само към тежки здравословни увреждания, но и застрашават тяхното физическо оцеляване /за геноцид/.

              ПИТАМЕ, защо вместо това Вие г-н Велчев - Главения прокурор на Република България незнайно защо решихте и “прехвърлихте топката”, така както направи и вашия предшественик г-н Филчев, на Върховна касационна прокуратура, а Върховна касационна с Вх. № 49064/2005 г. с дата 10.05.2007 г. на Окръжна прокуратура Стара Загора и отново завъртате този престъпен омагьосан кръг на безхаберието и безразличието към човешките права и съдбата на тези хора? ЗАЩО? И ДОКОГА?

             ПИТАМЕ, ще има ли най-после истина? Ще има ли най-после съд за виновниците? Ще има ли най-после възмездие за човешките страдания? Ще има ли справедливост и къде да я търсим господин Велчев?

             ПИТАМЕ, в Страсбург ли?

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8813