Съюз на българските избиратели

 
Съюз на българските избиратели

 
Рейтинг: 3.00
(101)
КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ
Актуалното днес. Публикации. Документи:
Общественополезна и правозащитна дейност
Календар
Форум
Връзки


РЕФЕРЕНДУМ За организацията За контакти

Актуалното днес. Публикации. Документи: / Публикации

07 Юни 07, 06:06 / Автор: Марин Станев - Председател на Съюза на българските избиратели
Публично питане до Окр.прокурор Ст.Загора
Ще има ли истина. Ще има ли справедливост. Ще има ли съд за виновните.

Копие: До Българските медии

            До Гражданите на Старозагорска област

            Уважаеми г-н Окръжен прокурор,

            На 12.07.2005 година Национален електорален съюз /Съюз на българските избиратели/ като право защитна организация внесохме жалба Вх. 1878/05 срещу неизвестен извършител във връзка със системните хrмечески обгазявания на населението на Старозагорска област. С писмо № 1848 от 21.10.2005 г. на наше настоятелно питане от 14.10.2005 г. Вие отговорихте: “…Окръжна прокуратура – Стара Загора не може категорично за заяви, кой точно е източника на възникналите обгазявания и какъв е техния характер. След приключване на проверката Окръжна прокуратура ще оповести официално констатираните факти и обстоятелства…” Сега сме юни 2007 година! Нищо официално. Няма истина! Няма съд! Няма виновни!

              Затова на 13.04.2007 г. СЕ ЖАЛВАХМЕ и пред Главния прокурор на Р.България г-н Велчев за това, че в продължение на три години населението на Старозагорска област непрекъснато е подложено на непоносим химически терор и психически стрес, а българската държава в лицето на министър-председателите Симеон Сакскобургодски и Сергей Станишев проявява престъпно безхаберие и не решава този проблем. Както и за това, че въпреки нашата жалба и настойчиви искания пред Окръжна прокуратура Стара Загора и Главен прокурор Филчев, все още няма доказана чрез българския съд истината за обгазяването и няма осъдени виновници за преднамерено осъществяване на този еко геноцид!

                 ИСКАХМЕ от Главния прокурор на Републиката, въз основа на писмените твърдения на най-авторитетните и отговорни институции в Р. България, Президента на Р.България, 39-то и 40-то Народно събрание, Правителство на Симеон Сакскобургодски, Правителство на Сергей Станишев, МОСВ и лично министрите Арсенова и Чакъров, експертите на БАН , експертите и изследванията на РОСВ гр. Стара Загора и пр. и пр. други специалисти, че “…основен източник на замърсяването… са емисиите от трите ТЕЦ в Енергийния комплекс Марица Изток /ТЕЦ Марица Изток 2, ТЕЦ Марица Изток 3 и “Брикел” ЕАД/…”, срещу собствениците и изпълнителните директори на тези предприятия да бъде образувано наказателно съдебно дело за престъпление по Чл. 416 ал.1 буква”б” от Наказателния кодекс на Р. България /за геноцид/.

                 Главният прокурор Велчев обаче, прехвърли жалбата ни на Върховна касационна прокуратура, а ВКП автоматично на Окръжна прокуратура Стара Загора!

                 За това ПИТАМЕ, най-вече заради здравето и живота на нашите деца-бъдещето на България, ще има ли най-после истина, ще има ли справедливост, ще има ли наказателно дело срещу посочените от Президента, Народното събрание, Министерския съвет, БАН и РОСВ Стара Загора виновници за геноцида на българските граждани населяващи Старозагорска област, уважаеми г-н Окръжен прокурор?

              Очакваме добросъвестно да ни отговорите след четиринадесет дни, считано от днес 07.06.2007 г.

                             Председател на СБИ: Марин Станев


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7228